Gitte fotograferer og kunst

Jeg brænder for at dele min historie med verden. Ikke fordi den er pæn og perfekt men lige det modsatte.
Jeg vil tale højt om mental sårbarhed og at have dage, hvor det er hamrende svært at være kunstner.
For måske kan du spejle dig i min rejse og føle dig mindre alene.

Hvem er Gitte Kleo egentlig?

Jeg er en fotokunstner, der arbejder med fotomanipulation i Adobe Photoshop.
Men det er langt fra det eneste, jeg laver på min rejse mod at kunne leve af min kunst.

Jeg har fotograferet siden 2005, og har tidligere haft en fotografvirksomhed, hvor jeg lavede portrætter og bryllupsbilleder.

Nu er det dog kunsten der fylder. Og at finde den hellige gral til, hvordan jeg opbygger en solid kreativ forretning.

Hvis du vil med ind bagved den Instagram perfekte overflade, så vil du snart kunne følge med i både mine op- og nedture som kunstner. Jeg har nemlig en podcast på trapperne.
Og den bliver både rå og ærlig og er for alle os, der synes det indimellem er svært at være kunstner.

Min studie-maskot hedder Xena. Hun er min Cavalier King Charles spaniel og er opkaldt efter “Xena the Warrior Princess” – lidt nørdet har man vel lov at være!

Gitte og hund

Hvad kan du gøre for mig?

Lige til sagen, det kan jeg lide!
Jeg tilbyder hjælp til kunstnere, fordi jeg brænder for at hjælpe mennesker som dig i gang. Uanset om du producerer fotokunst, maler, tegner, broderer eller laver uhyggelige masker i træ. Gennem min blog, nyhedsbrev, sociale medier, mini-guides, skemaer, huskesedler og kaffehygge får du inspiration til din kunst..

Du kan finde det hele herunder – også links til hyggen!

Udstiller du i øjeblikket?

Jeg udstiller ikke hele tiden, men når der sker noget ud over det sædvanlige som f.eks. en ny udstilling, en udgivelse i et magasin eller noget andet spændende (måske endda noget der kræver, at du skal støve stiletterne af for at være med til det), så annoncerer jeg det her under events.

Hvor er din kunst?

Du kan finde min fotokunst her. Og udover at se mine billeder kan du også læse om min printmetode, papirkvalitet og naturligvis tankerne bag hvert enkelt billede. Nåh ja, og så kan du naturligvis købe dig et limited edition print.

Harness Your Fears
Help Needed
Alone With My thoughts

Kan jeg få direkte hjælp fra dig?

Hvis du kommer med på mit nyhedsbrev, vil du få gode råd pænt pakket i emails, som du rent faktisk gider at læse!
De er fyldt med tips og tricks til kunstnere og fotografer og inspiration til din kunst. Og så er det naturligvis her, du vil komme i første række til gode tilbud.

Mit mantra er, at det skal være sjovt at læse emails!

Hvis du skriver dig op nu, vil du få mine tips til kunstnere direkte i din inbox – så du kan komme godt fra start med din kunstkarriere!

Har du nogle gode gaver til mig?

Godt nok er det ikke juleaften, men jeg har alligevel pakket lidt hjælp til kunstnere ind til dig.
Og så koster de kun din email!

De 13 vigtigste ting du skal huske, når du printer dine billeder professionelt

Står du overfor at skulle udstille din fotokunst (måske for første gang)? Er panikken og tvivlen begyndt at æde af din nattesøvn? Så er denne tjekliste til dig! Den giver et overskueligt overblik over alle de ting, som du skal huske. Både før og efter du har sendt dine billeder afsted til en professionel trykker.

Skema: 10 opklarende spørgsmål til at finde din unikke stemme som kunstner

Har du fundet din egen stemme endnu? Det er nok nogenlunde det vigtigste, du overhovedet kan gøre som spirende kunstner. Så derfor kan du her få fingrene i mine top irriterende men vigtige spørgsmål. De tager dig nok mere end bare en enkelt kop kaffe at komme igennem. Men du vil kunne trække på dem de næste mange år.

De 15 vigtigste værktøjer og genveje du skal kende som ny fotokunstner

Føles Adobe Photoshop som at tage et spring fra 10 meter vippen ud i en masse forvirrende værktøjer? Så kan du som mavebælte bruge min huskeseddel. Du får billedeforklaringer og tips til de vigtigste værktøjer og genveje. Den er lige til at printe og gemme ved computeren. Så synker du ikke!

Hvad hvis jeg bare vil have tips med det samme?

Så kan det kun gå for langsomt med at stille kaffekoppen, hoppe i træningsbukserne og løbe over til bloggen!

Har du brug for en virtuel træningsmakker, der er klar parat til at holde dig fuld af pep og nye idéer? Eller mangler du inspiration til din kunst? Så står jeg klar i løbesko og svedbånd og venter på dig.
Er du fotograf og leder efter nye tips og tricks til Photoshop? Eller vil du se, hvordan jeg fotomanipulerer mig frem til mine kunstfotos? Så kan du stadig nå at løbe med!

Vi ses derovre, i en af bloggens 3 kategorier:

Strategi for KunstnerePhotoshop og FotokunstMotivation for Kunstnere

test

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Add Your Heading Text Here Lorem ipsum

Læs mere »

Får du rent faktisk de her spørgsmål?

Ja, i hvertfald spørgsmålet om hvor mit navn kommer fra – hver eneste gang jeg møder nye mennesker.

Studie maskot er hunden Xena

Men hvorfor hedder du så Gitte Kleo?

Okay okay, strengt af mig at gemme det til sidst.
Mit rigtige navn er Birgitte, men mit kælenavn har været Gitte, siden jeg blev født. Det er måske stadig som at have en karfoffel i munden, når en amerikaner prøver at sige det på et Zoom-møde. Men nogenlunde som at prøve at bide over en aspargeskartoffel i stedet for en bagekartoffel.

Kleo kommer af min fascination af Egypten, som min farmor startede, da jeg var helt lille. Jeg husker stadig at sidde og bladre hendes fotoalbums igennem igen og igen for at se pyramiderne. Og senere huggede jeg hendes læderindbundne roman Sinuhe, som lugtede af antikvariat og forbudte drømme.
Jeg har endda en stor tatovering af Kleopatra på benet.. men den må du se en anden dag, når vi har lært hinanden lidt bedre at kende.

Apropros at lære hinanden at kende. Kom endelig med på holdet af kunstnere og fotografer, der hygger sig på mit nyhedsbrev. Du får inspiration til din kunst og brugbare råd og tips – og så en bunke finurlige anekdoter.

Kan jeg se dig i levende live?

Jamen det kan du da! Er der stadig kaffe på kanden, eller er du alligevel er i gang med alle overspringshandlingerne for at undgå vasketøjet?
Så kan du her se mit første interview her.
Jeg fortæller om min kunstneriske rejse, min inspiration og mine fremtidsplaner anno 2021.

Interviewet er lavet af KIP TV på Galleri Jethoni, hvor jeg udstillede min fotokunst. Efterfølgende blev det sendt på tv i Region Sjælland.

Du kan også smutte forbi TikTok, hvor jeg giver tips og tricks til kunstnere og fotografer i videoformat. Bare klik her.