A New Beginning

Her finder du de ressourcer, der har hjulpet mig fremad med min kunst

Mine gaver til dig!

Hvis du ikke allerede har hentet dem i bytte for din email, så kan du få fingerene i dem her.

De 13 vigtigste ting du skal huske, når du printer dine billeder

Står du overfor at skulle udstille din fotokunst (måske for første gang)? Hvis panikken og tvivlen er begyndt at æde af din nattesøvn, så er denne her tjekliste til dig! Du får et overskueligt overblik over alle de ting, som du skal huske, før og efter du har trykket print, eller har sendt dine billeder afsted til en professionel trykker. Guiden er for dig, der printer selv. Dig der bruger fotohandleren. Og dig der vil have den bedste kvalitet hos en professionel kunsttrykker.

10 opklarende spørgsmål til at finde din unikke stemme som kunstner

Har du fundet din stil endnu? Altså det der adskiller dig fra alle de andre kunstnere? Det er nok nogenlunde det vigtigste, du overhovedet kan gøre som spirende kunstner. Så derfor kan du her få fingrene i mine top irriterende men vigtige spørgsmål. De vil nok tage dig mere end bare en enkelt kop kaffe at komme igennem.
Men til gengæld vil du kunne trække på dine svar de næste mange år. Din kunst skulle jo nødigt ligne alle de andres!

De 15 vigtigste værktøjer og genveje du skal kende som ny fotokunstner

At starte på Adobe Photoshop som nybegynder kan nemt føles som et spring fra 10 meter vippen. Det kan synes som en masse forvirrende værktøjer og alt for mange muligheder. Hvis det er din oplevelse, så kan du som mavebælte bruge min huskeseddel. Her vil du få forklaret de vigtigste værktøjer og genveje. Og guiden er fyldt med billeder, så du let kan følge med og ikke synker ned i Photoshop forvirringen. Så er du helt ny til billederedigering, så snup huskesedlen her.

Små investeringer

Vil du gerne have en hjælpende hånd?

Hvorfor køber jeg Caffé Latte på Espresso House i stedet for at lave den selv derhjemme?

Fordi det somme tider er rart, at der er en anden, der gør det hårde arbejde for mig. Og så ved jeg, at mælken er skummet på den helt den rigtige måde.
Nåh ja, og så slipper jeg endda for opvasken!

Så snup en guide eller et skema her! Så kan du udnytte, at jeg har været igennem alle de utallige timer af informations-panik før dig.
Og så slipper du for at gøre den del af arbejdet selv!

Trello Skabelon til Planlægning af Fotoshoots

“Du stirrer på din model, der forventer at du har en stor vision for fotoshootet. Men du er fuldstændig blank.. du har ingen plan!”

Mareridt slut! Selvfølgelig har du en plan, det ved jeg da godt!

Men hvor god er du til at få den ned på papir, så du kan gengive den overfor din model?
Eller have overblik over den, når du står midt i et selvportræt?

Med min Trello skabelon, kan du planlægge på forhånd. Den er fyldt med overskuelige eksempler, som du blot skal erstatte med dine egne ideer.

skal du ikke være 100% inspireret, næste gang du står med kameraet i hånden.

Du vil få min metode til at planlægge min fotokunst. 

Den er til dig, der fotograferer modeller eller laver selvportrætter. Uanset om du er amatør eller professionel, så er det altid en kæmpe hjælp at være dygtig til at planlægge i forvejen. Så slipper du for en masse pinlig tavshed og spildt tid. 

Din investering i bedre planlægning er 49 kr.

(hvilket svarer til prisen på en togbillet, når du måske skal tilbage og tage dine billeder om, fordi du ikke var ordentligt forberedt første gang)

Psst.. du kan læse mere om Trello her. Det er et gratis program til din computer og en gratis app til telefonen.

Indhold i Trello Skabelonen:

PDF Skabelon til Kunst Overblik

“Øjeblik, det kan jeg ikke lige huske..” (indsæt frustration!)

Hvis jeg vækker dig midt om natten, kan du så svare på, hvad dine billeder koster med og uden moms? Hvad du har på lager af færdige billeder. Og hvilken Limited Edition du er nået til? Måske giver den tanke dig sved på panden.

Kan du lave en oversigt selv?

Selvfølgelig! Men du kan spare tiden, for jeg har allerede lavet den for dig.
Så kan du i stedet fotografere, male, dreje ler eller ligge på stranden.

Du slipper for besværet med at sætte et overskueligt skema op.
Og muligvis aldrig få det gjort? 

Bare rolig, jeg skal nok lade være med at vække dig midt om natten. Men hvis nu jeg gjorde, ville det så ikke være rart at kunne slå det hele op ét samlet sted?
Så kunne du hurtigere sove videre.

Du kan investere i en bedre nattesøvn for 59 Kr.

(det er nogenlunde det samme som et par gode ørepropper fra Matas, så du ikke kan høre din telefon ringe!)

Indhold i PDF Skabelonen:

Komplet Guide til Print af Billeder

“Udstilling? Jaah! – Print af billeder? Åh åh!”

Til at starte med var det et kæmpe skulderklap at skulle udstille min fotokunst for første gang – indtil det gik op for mig, at jeg havde en to-do liste på størrelse med en tolvårigs ønskeseddel, som alt sammen skulle undersøges, bestilles og gøres klar inden ferniseringen. Panik, siger jeg bare!

Hvis du allerede har været igennem min tjekliste men har brug for lidt ekstra assistance, så er denne her guide til dig. Så kan du undgå den forvirring, som jeg var igennem, da jeg skulle vælge imellem printmetoder, forskellige typer papir, passepartout størrelser og typer af glas til rammerne.

Og så får du min præcise metode, som er godkendt af min trykker, til at gøre billederne klar til print i Photoshop. Og bare rolig, der er visuel hjælp, så du kan gøre det hele selv bagefter, uanset om du er ny eller garvet i Photoshop!

Du får da også mine erfaringer med indramning, at signere prints og pakke til transport plus en række vigtige retningslinjer i forhold til at lave limited edition kunstværker.

Kort sagt har jeg lavet en guide til dig, når du er klar til at få printet dine billeder hos en professionel trykker og vil gå fra hjemmeprint til kvalitetstryk, der kan udstilles og sælges. Det skal nok gå alt sammen!

Din investering i mindre panik-hovedpine er 189 kr.

(det svarer nogenlunde til 2 fejlkøbte rammer fra IKEA. Og ja, du lærer i guiden hvorfor du ikke bare skal købe dine rammer i IKEA)

Indhold i Guide til Print af Billeder:
Klargøring af tryk i Photoshop
Alt det andet du skal huske

Mine software anbefalinger

Er der programmer, som jeg elsker eller bare ikke kan leve uden? Absolut, og dem får du her!

Jeg tjener intet på dine køb, det gør jeg virkelig ikke. Så jeg må skuffe dig – du kan desværre ikke (endnu) støtte mig ved at klikke på et affiliate link. Æv.

Photoshop ikon

Adobe Photoshop

Til billedebehandling og fotomanipulationer

Prisen for at være dét program, som jeg bruger allermest, går til Photoshop. Ja ja, det er absolut det stærkeste og bedste billedebehandlingsprogram, men det er også bare et værktøj, som jeg kan blive ved med at gøre mig klog i selv efter at have brugt det i 20 år, og det er fedt.

Vil du klippe elementer ud, lege med farver, have adgang til at arbejde i lag, sammensætte 50 fotos til ét stort billede (det er hvad jeg gør med min kunst) eller bare fjerne bumser, dobbelthager og vildfarne hårstrå, så kan du få Photoshop (og Lightroom som bonus) i en samlet “Fotografi” pakke til 92,50 Kr/måneden.

Start dit abonnement her.
(ikke sponsoreret)

Lightroom og Lightroom Classic ikoner

Adobe Lightroom

Til lettere redigering, overblik og batch-redigering

Da jeg arbejdede som portræt- og bryllupsfotograf, havde jeg stor glæde af Lightroom. Det er fantastisk til at lave lettere justeringer på billeder, få et overblik over store shoots og redigere mange ens billeder hurtigt.
Der findes to forskellelige versioner af Lightroom. Jeg bruger “Classic” men det er et smag og behag spørgsmål.

Hvis du dog vil udfolde dig i fotokunstens verden med fotomanipulationer, så er det storesøsteren Photoshop, som du skal have fat i.
Men heldigvis kan du få begge programmer i Adobe’s “Fotografi” pakke til 92,50 Kr/måneden.

Start dit abonnement her.
(ikke sponsoreret)

Trello ikon

Trello

Til organisering og planlægning

Jeg elsker Trello! Det er super brugervenligt og giver mig mulighed for at sætte deadlines og farvekoordinere (dét er noget der trykker på alle de rigtige knapper for mig!). Uanset om det er for at planlægge mine fotoshoots, opslag på de sociale medier, eller for at holde styr på al min inspiration til min fotokunst.

Det findes både som app til telefonen og i en webversion til computeren. Bare det at få sit lille tætpakkede Trello board op i stort format på en rigtig skærm, dét er for mig super inspirerende. Nåh ja, du kan forresten lave op til 10 gratis “boards” – masser af plads til at gå organiserings-amok! Alt i alt en super hjælp til kunstnere.

Download Trello gratis her.

Wordpress og Elementor Ikoner

WordPress & Elementor

Til at bygge hjemmeside

Hvis du er kunstner, så har du i de fleste tilfælde brug for en hjemmeside. Bare rolig, den behøver jo ikke være super avanceret, men et galleri med din kunst, det skal du da have!

Hvis du har mod på selv at bygge din hjemmeside, kan jeg varmt anbefale WordPress. Det kræver lidt teknisk snilde, men Elementor (plugin til WordPress) gør det en hel del lettere for os helt almindelige dødelige, der ikke er eksperter i kodning og gerne bare vil “trække og slippe” tekst og billeder.

Med FooGallery (plugin til WordPress) kan du lave gallerier ligesom mine.

Hent WordPress gratis her.

Mine bog anbefalinger

Bøger - altså sådan nogle rigtige fysiske papirbøger!

Måske er det bare mig, men jeg kan blive vildt inspireret af at sidde og bladre i en rigtig god og tung bog. Især de to herunder, for de taler om symbolisme, som er virkelig vigtigt i mine billeder. Vil du være bedre til at snige symboler ind i din kunst? Så kan jeg vamt anbefale de her to mursten!

"Dictionary of Symbols"

Det fedeste opslagsværk over symboler

Forestil dig at du sidder med et kunstværk og har lyst til at bruge symbolisme i billedet. Men du orker ikke at bladre alle Google’s både gode og dårlige forslag igennem. Du vil hellere sidde med en fysisk bog i hånden, hvor der allerede er sorteret i de nyttige resultater.

Savner du også indimellem at bruge rigtig fysiske bøger? Så skal du have fat i den her mursten af et opslagsværk. Og hvis du er bare en smule som mig, så vil du blive helt forgabt i at sidde og søge efter de symbolske betydninger af fugle, træer, farver, drager og meget mere.

Navn: Dictionary of Symbols
Forlag: Penguin Books Ltd.
Bonusinfo: Vejer næsten 1 kg!
Køb den her.
(ikke sponsoreret)

Dictionary of Symbols bog

"The Book of Symbols: Reflections on Archetypal Images"

Lidt mere nørdet: Symboler gennem tiden

Denne her bog er også et must-have, hvis du har lyst til at kaste dig ud i symbolismen. Den er en rigtig god hjælp for kunstnere, da den fortæller om symbolernes brug gennem tiden. Både indenfor kunst, religion, livet og drømme. Og så er den illustreret med omkring 800 eksempelbilleder, som man kan blive helt suget ind i.

Vildt inspirerende bog – og hvem har ikke lyst til at læse om dragerne og engle?
Eller om enhjørninger der tiltrækkes af lugten af jomfruer?

Navn: The Book of symbols: Reflections on archetypal images
Forlag: Taschen Gmbh
Bonusinfo: Vejer næsten 2 kg!
Køb den her.
(ikke sponsoreret)

The Book of Symbols bog

Og den bedste ressource, hvis jeg skal sige det selv - mit nyhedsbrev!

Hvis du ikke allerede er på mit nyhedsbrev, så kan du nå det endnu – jo før du tilmelder dig, jo flere gode råd vil du få!

Der er ingen spam men 110% hygge, historier og hjælp til kunstnere og fotografer i form af brugbare tips og tricks.
Du vil desuden stå i første række til at modtage mine gode tilbud. Og så er du sikker på ikke at gå glip af vigtige nyheder og nye gode ressourcer.